+31 85 – 130 92 02 info@insulsystems.nl

Insultras® Stoom – Thermisch

Insultras® Thermische / Stoom isolatiematras

Het gebruik van INSULTRAS® isolatie matrassen van Insulsystems BV heeft zich binnen de energiecentrales, petrochemie en chemische industrie sterk uitgebreid.

De noodzaak tot het aanbrengen van thermische isolatie bij industriële processen komt vaak voort uit een streven naar het verhogen van de veiligheid en betrouwbaarheid van processen, waarbij tegelijkertijd het energieverbruik en CO2-uitstoot worden verminderd. Met meer dan 20 jaar ervaring in de isolatie, engineert, fabriceert en installeert Insulsystems BV op maat gemaakte isolatie – oplossingen ten behoeve van efficiëntie, warmte-generatie, geluidreductie, CO2-reductie en koude processen.

Thermische / Stoom Insultras® isolatiematrassen worden bijvoorbeeld toegepast op hete oppervlakken zoals uitlaatsystemen en procesleidingen, om bedrijfsprocessen te verbeteren, om personeel te beschermen tegen verbranding(personal protection) en vele andere vereisten. Het kan worden toegepast als een anti-vries bescherming op appendages, als bescherming van meetapparatuur en ook op drinkwater en/of bluswaterleidingen. Ook processen kunnen verder worden ge-optimaliseerd door het verbeteren van het warmtebehoud of het voorkomen van kristallisatie of stolling van de grondstoffen.

INSULTRAS® isolatiematrassen zijn waterafstotend
Een isolatiematras is bij gebruik van de juiste materialen waterafstotend.
Steeds vaker wordt gekozen voor isolatie matrassen voor die onderdelen, waarbij isolatie regelmatig gedemonteerd en hermonteerd moet worden. De kosten van het continu vervangen van plaatwerk weegt niet op tegen de kosten van het isolatiematras.
INSULTRAS® biedt oplossingen voor diverse specifieke apparaten en moeilijk bereikbare onderdelen die met traditionele isolatie bijna niet te isoleren zijn. Hierbij is het “maatwerk” isolatiematras ten opzichte van isolatie afgewerkt met plaatwerk meestal goedkoper. Met name indien men rekening houdt met de prefab- en montagetijd van gecompliceerde plaatwerk projecten.

Specifiek te isoleren onderdelen in de petrochemische industrie:
Circulatiepompen
Stoom of condens appendages
Elektrisch of met stoom getracede appendages
Stoommanyfolds
Mangaten
Drain-afsluiters

Stoomtracing
Bij stoomtracing wordt de appendage omwikkeld met een koperen leiding, welke separaat vanaf een hoofd stoomleiding wordt gevoed. Een goede isolatie is van essentieel belang, om de temperatuur die de tracing theoretisch moet behalen, ook praktisch te behouden zonder te veel warmteverlies. Een isolatie matras is eenvoudig te voorzien van uitsparingen, zonder beperkingen op te leggen op de uitstekende (de)montabele eigenschappen die noodzakelijk zijn voor onderhoud.

Elektrische tracing Bij elektrische tracing wordt de appendage omwikkeld met een verwarmingskabel. Als de kabel onder spanning wordt gezet ontstaat warmte. Bij het isoleren van appendages met elektrische tracing, is het van het grootste belang dat de de verwarmingskabel niet beschadigd wordt bij het aanbrengen van de isolatie. Isolatiematrassen zijn gemaakt van glasweefsels en bedekken als een kussentje de tracingkabel, hierbij kan de kabel niet beschadigd worden.

Food & Beverages
De food & Beverages industrie vraagt om een speciale uitvoering van isolatie matrassen. In de regel zal ivm besmettingsgevaar of vervuiling over het algemeen worden gekozen voor een Insultras® isolatie matras vervaardigd uit Teflon – PTFE.
Deze materialen zijn “food” approved en kunnen doorgaans in het gehele proces worden ingezet.

 

Op alle Insultras® Isolatie matrassen kan gekozen worden voor diverse weefsels en diverse sluitingsmogelijkheden.

Het meest eenvoudige is het haken-draad principe. Maar Insultras® Isolatie Matrassen kunnen ook worden uitgevoerd met een klittenband sluiting, sluiting door middel van banden & gespen of sluiting met haken & veren.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie over Insultras® thermisch & stoom Isolatie Matrassen van Insulsystems BV.