+31 85 – 130 92 02 info@insulsystems.nl

Insultras® Pyrogel

Insultras® Pyrogel XTE

FLEXIBELE ISOLATIE VOOR HOGE TEMPERATUUR TOEPASSINGEN

Pyrogel XTE is het meest effectieve isolatiemateriaal voor hoge temperaturen op de industriële markt, meestal 2-5 keer dunner dan andere veelgebruikte isolatieproducten. Het is ons gemakkelijkste product ooit om te behandelen, op te slaan, en te installeren.

Pyrogel XTE wordt gebruikt voor een brede waaier van industriële toepassingen die project en onderhoudswerk in raffinaderijen, petrochemische, en gasverwerkingsinstallaties omvatten. Pyrogel XTE isolatie op hoge temperatuur is veelzijdig, efficiënt, duurzaam, en productiever te installeren. Pyrogel XTE heeft aangetoond tijdbesparende voordelen te bieden bij turn-arounds in een groot aantal toepassingen, waarbij het grootste voordeel wordt behaald bij vaten en leidingen met grote diameter.

Pyrogel XTE is extreem hydrofoob en ademend. Door het onderliggende actief langer droger te houden, biedt Pyrogel XTE een toonaangevende verdediging tegen CUI (corrosie onder isolatie).

Pyrogel XTE levert toonaangevende hoge thermische prestaties in een flexibel, milieuveilig en gemakkelijk te gebruiken industrieel isolatieproduct.


VOORDELEN VAN PYROGEL® ISOLATIE

Superieure thermische prestaties
Tot vijf keer betere hoog thermische prestaties dan concurrerende isolatieproducten.

Verminderde dikte en profiel
Gelijke thermische weerstand bij een fractie van de dikte. Maximaliseer de procesinfrastructuur en los mechanische conflicten op.

Minder tijd en arbeid om te installeren
Pyrogel isolatie is gemakkelijk te snijden en aan te passen aan complexe vormen, krappe krommingen en moeilijk toegankelijke ruimtes. Pyrogel XTE steunt meer isolatiedekking per mensuur dan traditionele vormen van isolatie.

Opnieuw te gebruiken – lagere het levenskosten
Pyrogel XTE kan gemakkelijk worden verwijderd voor inspectie en onderhoud en kan opnieuw worden gebruikt in de oorspronkelijke installatie, waardoor de uitvaltijd wordt beperkt en er geen vervangende isolatie hoeft te worden gekocht bij regelmatige onderhoudsbeurten.

Fysiek Robuust en schokbestendig
Pyrogel XTE is zacht en flexibel maar heeft een uitstekende veerkracht. Het herstelt zijn thermische prestaties zelfs na compressiegebeurtenissen tot 100 psi, waardoor kritieke activa worden beschermd tegen compromissen als gevolg van gereedschapsstoten, voetstappen, tillen en transport.

Logistieke besparingen – tijd en geld
Het verminderde materiaalvolume, de hoge verpakkingsdichtheid en het lage schrootpercentage kunnen de verzendingsvolumes met een factor vijf of meer verminderen in vergelijking met stijve, voorgevormde isolatie bij hoge temperatuur

 

Vereenvoudigde inventaris
In tegenstelling tot starre voorgevormde producten zoals pijpbekleding of karton, kan dezelfde Pyrogel® XTE deken worden aangepast aan elke vorm of ontwerp. Verminder de tijd en moeite die u kwijt bent aan het beheren van grote aantallen SKU’s. Pyrogel XTE biedt een ongeëvenaarde veelzijdigheid.

Hydrofoob maar toch ademend
Pyrogel® XTE stoot vloeibaar water af maar laat damp ontsnappen, waardoor leidingen en apparatuur langer droog blijven. Pyrogel XTE steunt ongeëvenaarde CUI-verdediging, betere processtabiliteit, en verlengt het leven van uw activa.

Milieuvriendelijk
Aspen Aerogel’s hoge-temperatuur isolatie is stortplaats wegwerp, schot-vrij, met geen respirabel vezelgehalte

 

Op alle Insultras® Isolatie matrassen kan gekozen worden voor diverse sluitingsmogelijkheden.

Het meest eenvoudige is het haken-draad principe. Maar Insultras® Isolatie Matrassen kunnen ook worden uitgevoerd met een klittenband sluiting, sluiting door middel van banden & gespen of sluiting met haken & veren.