+31 85 – 130 92 02 info@insulsystems.nl

Insultras® PFP

PFP Insultras® isolatie matrassen.

Speciaal voor Passive Fire Protection ontwikkelt Insulsystems BV de Insultras® PFP Isolatie Matrassen.

Voor op maat gemaakte PFP Insultras® isolatie matrassen bent u bij Insulsystems BV aan het juiste adres. Onze monteurs zullen altijd ter plaatse komen om een object in te meten en om met hun expertise naar het object & omgeving te kijken. Alleen zo is Insulsystems in de gelegenheid u een juist advies te geven en een op maat uitgewerkte offerte aan u uit te brengen. De PFP matrassen worden op maat gemaakt en zullen daardoor ook perfect passen om het object wat voorzien moet worden van PFP isolatie.

Passive Fire Protection met behulp van Insultras® PFP Isolatie matrassen kan op diverse manieren worden bewerkstelligd.
PFP matrassen luisteren zeer nauw ten aanzien van gebruikte materialen en door een exacte maatvoering.

Wat kan er allemaal geïsoleerd worden met een PFP Insultras® isolatie matras?
–           actuatoren
–           kleppen
–           Afsluiters
–           Leidingen

Daarnaast hebben we een breed scala aan producten tot onze beschikking die wij hiervoor kunnen toepassen.

FyreWrap® J30 Cable Insulation is een dunne, flexibele, isolerende omhulling die is ontworpen om kabelgoten en buizen brandwerend te omhullen. Het FyreWrap systeem verzekert de integriteit van het elektrisch circuit tijdens blootstelling aan een externe koolwaterstofbrand, en staat verder gebruik of gecontroleerde uitschakeling van kritieke apparatuur toe tijdens noodsituaties. Dit systeem is FM Global Goedgekeurd en voldoet aan ASTM E-1725 “Fire Tests of Fire-Resistive Barrier Systems for Electrical System Components,” de nieuwste industrienorm, die het hoogste prestatieniveau vereist voor kabelgoten met nul tot volledige kabelbelasting. Het systeem voldoet ook aan ASTM E-1529 en biedt circuitintegriteitsratings. FyreWrap voldoet aan vele industriële specificaties inzake brandwering voor petroleum- en petrochemische verwerkingsinstallaties.

Pyrogel® XTF aerogel dekenisolatie is ontworpen om uitzonderlijke passieve brandbeveiliging en superieure thermische prestaties te bieden in een dun, lichtgewicht formaat.

Getest volgens de strengste brandbeschermingsnormen, biedt Pyrogel XTF koolwaterstof-poolbrandbeveiliging tot 4 uur, en jet brandbeveiliging tot 2 uur. Het kan ook worden gebruikt om te voldoen aan de eisen van API 521 voor de dimensionering van druk ontlastingssystemen.

Pyrogel XTF bevat alle isolerende kwaliteiten van Pyrogel XTE om toonaangevende thermische prestaties te combineren met veelzijdige passieve brandbeveiliging. Hydrophobic en ademend, houdt Pyrogel XTF onderliggende activa droger voor langer, verstrekkend superieure corrosieweerstand en handhavend procesvoorwaarden in het ruwst van milieu’s.

Pyrogel XTF biedt meer dekking per manuur, vooral op pijpleidingen, vaten en skirts met grote boringen, en ondersteunt een snellere terugkeer naar de fabriek. Het kan onder alle weersomstandigheden worden aangebracht en heeft geen uithardingstijd nodig, waardoor het materiaal onmiddellijk wordt beschermd.


Cryogel® Z
flexibele aerogel dekenisolatie is ontworpen om maximale thermische bescherming te bieden bij een minimaal gewicht en dikte. Het is ongeëvenaard in sub-ambient, koude cycli en cryogene toepassingen. Cryogel Z is verkrijgbaar in twee diktes en bevat een integrale dampvertrager met een waterdampdoorlaatbaarheid van nul om maximale bescherming te bieden.

De extreem lage thermische geleidbaarheid van Cryogel Z minimaliseert warmteontwikkeling en het overkoken van vloeistoffen. Het blijft flexibel, zelfs bij cryogene temperaturen, waardoor er geen complexe, dure krimpverbindingen nodig zijn, wat de installatie vereenvoudigt en versnelt. FEED- en EPC-ingenieurs profiteren van de geschiktheid van Cryogel Z voor modulaire en traditionele stok-bouwprojecten; het kan op afstand worden aangebracht en naar de bouwplaats worden verplaatst. Het kan gemakkelijk over zee en over de weg worden vervoerd voor grotere projectbesparingen. Dankzij zijn duurzame formaat is Cryogel Z bestand tegen mechanisch misbruik en biedt het een voortdurende bescherming gedurende de hele levensduur van de installatie. Bovendien is het door zijn lagere gewicht perfect geschikt voor gebruik op oude bollen en schepen. Cryogel Z is ideaal voor zowel onderhoudswerkzaamheden als nieuwbouw, en zorgt voor snellere en veiligere installaties met duurzame prestaties op de lange termijn.

Cryogel Z is niet alleen de eerste keuze in koude conservering, maar biedt ook akoestische demping en bescherming tegen koude spetters, poolvuur en jetfire. De combinatie van deze beschermingsmaatregelen maakt Cryogel Z ideaal voor toepassingen, waaronder LNG- en ethyleengasverwerking, koeling, alkylering, en meer. Cryogel Z (IMO Grade) is op verzoek verkrijgbaar voor offshore en maritieme toepassingen die moeten voldoen aan IMO Parts 2 en 5, en biedt dezelfde combinatie van thermische, akoestische en brandprestaties als standaard Cryogel Z.

Cryogel Z is getest volgens de OTI-95 634 jet brandcurve en de koolwaterstofcurve volgens UL1709 en configuraties voor gebruik in industriële passieve brandbeschermingsoplossingen zijn beschikbaar.

Op alle Insultras® Isolatie matrassen kan gekozen worden voor diverse sluitingsmogelijkheden.

Het meest eenvoudige is het haken-draad principe. Maar Insultras® Isolatie Matrassen kunnen ook worden uitgevoerd met een klittenband sluiting, sluiting door middel van banden & gespen of sluiting met haken & veren.