+31 85 – 130 92 02 info@insulsystems.nl

Insultras® Cryogenic

Insultras® Cryogenic

Op zoek naar cryogene isolatiematrassen? Dan bent u bij INSULSYSTEMS BV aan het juiste adres met onze speciaal ontwikkelde Insultras® Cryogenic isolatiematrassen.

Met onze brede scala aan producten hebben wij voor elke koude uitdaging een oplossing!

Insultras® Cryogenic isolatiematrassen zijn gemaakt van onbrandbaar en dampdicht isolatiemateriaal én een cryogene dampdichte vulling die bestand is tegen UV-straling, slijtage en tegen het indringen van vocht. De Insultras® cryogenic isolatiematrassen kunnen op hun plaats gehouden worden door bijvoorbeeld riemen met gespen of een klittenbandsluiting.

Daarnaast kan INSULSYSTEMS BV ook materialen leveren of op maat laten snijden.

Cryogel® Z

FLEXIBELE INDUSTRIËLE ISOLATIE VOOR SUB-AMBIENT EN CRYOGENE TOEPASSINGEN Cryogel® Z flexibele aerogel dekenisolatie is ontworpen om maximale thermische bescherming te bieden bij een minimaal gewicht en dikte. Het is ongeëvenaard in sub-ambient, koude cycli en cryogene toepassingen. Beschikbaar in twee dikten, bevat Cryogel Z een integrale dampvertrager met nul waterdampdoorlaatbaarheid om maximum activabescherming te verzekeren.

De extreem lage thermische geleidbaarheid van Cryogel Z minimaliseert warmteontwikkeling en het overkoken van vloeistoffen. Het blijft flexibel, zelfs bij cryogene temperaturen, waardoor er geen complexe, dure krimpverbindingen nodig zijn, wat de installatie vereenvoudigt en versnelt. FEED- en EPC-ingenieurs profiteren van de geschiktheid van Cryogel Z voor modulaire en traditionele stok-bouwprojecten; het kan op afstand worden aangebracht en naar de bouwplaats worden verplaatst. Het kan gemakkelijk over zee en over de weg worden vervoerd voor grotere projectbesparingen. Dankzij zijn duurzame formaat is Cryogel Z bestand tegen mechanisch misbruik en biedt het een voortdurende bescherming gedurende de hele levensduur van de installatie. Bovendien is het door zijn lagere gewicht perfect geschikt voor gebruik op oude bollen en schepen. Cryogel Z is ideaal voor zowel onderhoudswerkzaamheden als nieuwbouw, en zorgt voor snellere en veiligere installaties met duurzame prestaties op de lange termijn.

Cryogel Z is niet alleen de eerste keuze in koude conservering, maar biedt ook akoestische demping en bescherming tegen koude spetters, poolvuur en jetfire. De combinatie van deze beschermingsmaatregelen maakt Cryogel Z ideaal voor toepassingen, waaronder LNG- en ethyleengasverwerking, koeling, alkylering, en meer. Cryogel Z (IMO Grade) is op verzoek verkrijgbaar voor offshore en maritieme toepassingen die moeten voldoen aan IMO Parts 2 en 5, en biedt dezelfde combinatie van thermische, akoestische en brandprestaties als standaard Cryogel Z.

VOORDELEN:

  • Uiterst lage thermische geleidbaarheid (k-waarde) maakt dunnere ontwerpen mogelijk voor verbeterde ruimte-efficiëntie.
  • Geïntegreerde dampremmer biedt redundante bescherming in een eenvoudig te installeren pakket.
  • Elimineert de noodzaak van krimpvoegen, wat de kosten en complexiteit vermindert.
  • Duurzaam en flexibel, zelfs bij cryogene temperaturen.
  • Duurzame prestaties tijdens bouw, transport en gebruik maken het geschikt voor voorisolatie en modulaire bouw.
  • Verhoogde arbeidsproductiviteit en snellere installatie.
  • Bewezen in wereldwijde LNG-verdampings- en her vergassingsinstallaties.
  • Thermische, akoestische, jetfire-, poolfire- en koude spatbescherming in één enkel systeem.

 

Op alle Insultras® Isolatie matrassen kan gekozen worden voor diverse sluitingsmogelijkheden.

Het meest eenvoudige is het haken-draad principe. Maar Insultras® Isolatie Matrassen kunnen ook worden uitgevoerd met een klittenband sluiting, sluiting door middel van banden & gespen of sluiting met haken & veren.