+31 85 – 130 92 02 info@insulsystems.nl

Insultras® CO2 reduction

Insultras® CO2 Reductie Isolatie matrassen

Energiebesparing door middel van INSULTRAS® CO2 Reductie isolatie matrassen

Wilt u graag energie besparen met isolatiematrassen? Door middel van isolatie reduceert u uw warmteverlies met maar liefst 85 procent. Bovendien vermindert u uw CO2-uitstoot met een besparing die zichzelf heel snel terugverdient.

 

Energiebesparing Insultras® CO2 reductie isolatie matrassen

Maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Niet alleen overheden, maar ook andere bedrijven en consumenten kijken meer en meer naar het milieubewustzijn. Een ketelruimte of technische ruimte is een ruimte die niet vaak door U wordt bekeken. Is uw isolatie op orde ?

Speciaal voor de CO2 reductie en het behalen van de klimaat doelen heeft de Nederlandse overheid wetgeving ontworpen voor het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Deze regelgeving is beter bekend onder de naam EML / EED, de Erkende Maatregelen Lijsten en de Europese Energie Efficiëntie Richtlijn. (Energy Efficiency Directive).
Op deze site vindt u meer informatie over mogelijkheden welke Insulsystems BV te bieden heeft en het advies wat wij hierin kunnen geven. Kijk hiervoor bij EML / EED. De overheid controleert deze wetgeving door de inzet van de Omgevingsdienst.


Wanneer U de isolatie in uw gebouw(en) rondom de appendages, leidingwerk, afsluiters of pompen niet op orde  heeft, verliest u (en veel bedrijven met u) op dit moment onnodig veel energie. Daardoor geeft u meer geld uit dan noodzakelijk en stoot u overbodig CO2 uit. Dit is niet alleen zeer kostbaar, maar ook belastend voor het milieu. Met Insultras® isolatie matrassen van Insulsystems BV, reduceert u uw energieverlies via appendages met 85 procent. Zodra het matras erop zit, begint u direct met het terugverdienen van en het besparen op uw energierekening. Isolatie wordt zelfs door het SenterNovem aangeprezen als ‘de zichzelf snelst terugverdienende investering op het gebied van energie-efficiëntie’.
Insulsystems BV kan voor u een indicative terugverdientijd berekenen. Indicatief, omdat veel factoren een invloed hebben op besparing en reductie. Het geeft U echter een indicatie van besparingsmogelijkheden en toont aan dat een investering nu een kostenbesparing op termijn oplevert.

Bedrijven laten miljoenen euro’s aan energiebesparing liggen.

Cijfers van het NCTI (Nederlands Centrum Technische Isolatie) bewijzen dat een ongeïsoleerde appendage (afsluiter) in een stroomleiding in een buitenopstelling, met een diameter van DN 150 (6”) en een temperatuur tot 220˚ Celsius onder 4 bar druk, per jaar al zeventien ton CO2 lekt. Wanneer deze wel geïsoleerd zou zijn wordt ongeveer 2000 euro energiekosten per jaar bespaard. En dan te bedenken dat het isoleren van zo’n afsluiter ongeveer 200 euro bedraagt. De functie van isolatie is nog niet bij iedereen duidelijk. Het grote publiek moet er nog steeds bekend mee worden. Het is tijd dat de gehele Nederlandse sector op dit gebied wordt wakker geschud. Wij zijn in ons eentje niet in staat deze verandering door te voeren. Het moet vanuit de gehele isolatiebranche komen. Isolatiemedewerkers hobbelen bij een bouwproces altijd achteraan. Eerst wordt de installatie geplaatst, daarna wordt pas gekeken naar de isolatie. CO2-besparing staat tegenwoordig hoog op de prioriteitenlijst van bedrijven en overheden. Door bijvoorbeeld het gebruik van Insulsystems isolatiematrassen, die wel gemakkelijk op en af te zetten zijn, ligt de terugverdientijd tussen de zes maanden en twee jaar. Deze Insultras® CO2 Reductie isolatie matrassen worden op maat gemaakt. Onze gespecialiseerde monteur meet deze nauwkeurig in. Daarna wordt de Insultras® isolatie matrassen in onze eigen productie vervaardigd. Het vakgebied vereist een gedegen kennis en kunde van de medewerkers. Het inmeten is dan ook zeer bepalend voor de pasvorm en de uiteindelijke besparing.

Thermische isolatie voor industrie
De noodzaak tot het aanbrengen van thermische isolatie bij industriële processen komt vaak voort uit een streven naar het verhogen van de veiligheid en betrouwbaarheid van processen, waarbij tegelijkertijd het energieverbruik en CO2-uitstoot worden verminderd. Met meer dan 20 jaar ervaring in de isolatie bent u bij INSULSYSTEMS BV aan het juiste adres. Wij fabriceren en installeren INSULTRAS® op maat gemaakte oplossingen & isolatie matrassenvoor de efficiënte isolatie van warmte-genererende en koude processen.

 

Energiebesparingen en berekeningen

Met goed ontworpen thermische isolatie kunnen grote besparingen worden gerealiseerd. Niet alleen besparing op productiekosten, maar ook kunnen ze op een indirecte manier zorgen voor een vermindering van de CO2, NOx en SO2-uitstoot en wordt hiermee de carbon footprint van eindproducten verkleind. De besparingen kunnen worden aangetoond in de berekeningen, waarbij INSULSYSTEMS BV u onder andere kan helpen met berekeningen zoals; maximale oppervlaktetemperatuur, warmteverlies en de opwarm- en afkoeltijden. INSULSYSTEMS BV kan opdrachtgevers ook helpen bij de visualisatie van hun “return on investment” en het berekenen van de gerelateerde terugbetalingsperiode van het geselecteerd isolatiesysteem. Tevens kunnen wij middels thermisch warmte onderzoek met behulp van onze FLIR camera’s een objectief beeld geven van de huidige situatie (voor isolatie) en van de geïsoleerde situatie na plaatsing van isolatie.

 

Op alle Insultras® Isolatie matrassen kan gekozen worden voor diverse sluitingsmogelijkheden.

Het meest eenvoudige is het haken-draad principe. Maar Insultras® Isolatie Matrassen kunnen ook worden uitgevoerd met een klittenband sluiting, sluiting door middel van banden & gespen of sluiting met haken & veren.